Magiskt! GoesArt och Tre stiftelser inviger Tovertafel – det magiska bordet!

Varmt välkommen att delta, torsdagen den 18 mars kl 14.30

Välfärdsteknik ska skapa välbefinnande! Nu lanseras en helt ny version av det ”magiska bordet” Tovertafel. Lanseringen sker i samarbete mellan distributören GoesArt och Tre Stiftelsers äldreboenden. Tillsammans vill vi visa på nya sätt att inspirera till välbefinnande för personer med kognitiva utmaningar och demens. Hela Sverige kan följa invigningen och se live när personal och hyresgäster spelar tillsammans.

Varför måste hjälpmedel för vård och omsorg se ut som de alltid har gjort? GoesArt letar upp nyskapande och lättanvänd teknik som ger vardagen en ny mening för personer med kognitiva utmaningar. En av produkterna är Tovertafel – det magiska bordet. Tovertafel är ett interaktivt spel som projiceras på valfri bordsyta, eller ett golv, av en spelkonsol med projektor som monteras i taket. Boende och personal kan välja bland många olika spel som aktiverar kognitivt, fysiskt och socialt. 

Det magiska bordet introducerades av GoesArt i Sverige 2018 och en av de allra första att intressera sig för tekniken var Göteborgsbaserade Tre Stiftelser. Nu har Tre Stiftelser valt att investera i magiska bord till alla sina äldreboenden. I samband med att GoesArt lanserar en helt ny version av det magiska bordet – Tovertafel Senior – kommer Änggårdsbacken, Vega och Otium att få den installerad. 

Därför bjuder GoesArt och Tre stiftelser in till en pandemisäkrad invigning i form av en livesändning från de tre boendena. Målet är att inspirera till olika typer av aktiviteter med det magiska bordet och främja välbefinnande. 

”Tovertafel Senior har utvecklats för att ge aktivt stöd till personer som har drabbats av demens och under sändningen kommer vi att visa olika sätt som det magiska bordet kan användas på. I den nya versionen kan deltagarna bland annat spela fotboll och putsa silver – två av de spel som fjärmar spelarens rörelse och koordination. Efter att ha fått in reseförslag från några av våra 800 ambassadörer på äldreboenden runtom i landet har vi också utvecklat ett resepussel med kända resmål i Sverige”, berättar Ingela Sjöberg som är VD för GoesArt. 

För Monica Berglund, direktör för Tre Stiftelser, är beslutet att investera i ett magiskt bord till samtliga verksamheter, välgrundat. 

”För oss har Tovertafel en tydlig koppling till vår värdegrund. Välfärdsteknik ska bidra till hyresgästens välbefinnande och självständighet. Det magiska bordet har förmågan att ge lämplig stimulans för alla, oavsett var de befinner sig i sin sjukdom. Vi upplever att det är lagom belastande för den som har en kognitiv svikt och att det finns förutsättningar för alla att lyckas och känna glädje och tillfredsställelse. Det spelar ingen roll hur tekniken fungerar: om vi kan skapa ett ökat välbefinnande under en liten stund så har vi nått väldigt långt”, säger Monica Berglund.

Varmt välkommen att följa livesändningen på goesart.com

Vi startar kl 14.30 torsdagen den 18 mars.

Har du mer frågor om Tovertafel – ”det magiska bordet” eller GoesArt? Varmt välkommen att kontakta
Ingela Sjöberg, VD via mejl ingela@goesart.com, eller kontakta oss på 0340-225979

GoesArt AB 

Ingela Sjöberg, VD/Partner

E-mail: ingela@goesart.com

Malin Wahlberg, Ansvarig Säljare,

välfärdsteknik till vård&omsorg

E-mail: malin@goesart.com

Telefon 0340-225979

www.goesart.com