logo
Vill ni beställa en Tovertafel eller inmu? Boka en demo? Kontakta oss så hjälper vi er!

  Företag/Organisation

  Hur vill du bli kontaktad?
  TelefonE-post   

  Bryt isoleringen -låna en inmu

  Aldrig har utmaningarna kring demens och palliativ vård varit så tydliga som nu. När våra möjligheter att mötas begränsas blir bristen på kontakt ett ännu större problem. inmuRELAX kan vara ett stöd vid ensamhet, rastlöshet och oro. Vi ger dig möjlighet till en kostnadsfri utvärdering i din egen verksamhet.

  inmu är en välfärdsteknologisk innovation som har utvecklats för personer med demens och andra kognitiva utmaningar. Genom sensorisk sinnesstimulering – lugnande musik och vibrationer – kan den bidra till ökad livskvalitet. inmu är utformad som en mjuk kudde som är mysig att omfamna och enkel att använda. Kudden känner av användarens rörelse och startar och stannar automatiskt. Användaren bestämmer själv genom att ta till sig kudden eller lägga den ifrån sig.

  Låna inmu kostnadsfritt

  GoesArt är svensk återförsäljare av inmu och nu uppmärksammas vårt arbete av Queen Silvia Nursing Award. Inom ramarna för samarbetet går vi därför ut med ett erbjudande till verksamheter som vill upptäcka möjligheterna med välfärdsteknologi inom demensvården.

  • Att låna en inmu kostar inget och du har ingen skyldighet att köpa produkten när lånetiden går ut. Du skickar bara tillbaka den till oss.
  • Låneperioden är satt till två veckor.
  • Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så skickar vi en inmu. Därefter kontaktar vi er så att ni får möjlighet att ställa frågor om användningen.
  • Efter avslutad låneperiod är vi tacksamma om ni har möjlighet att svara på uppföljningsfrågor.
  • Tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut inmu till privatpersoner. Om du har en anhörig som du tror skulle tycka om inmu – tipsa gärna verksamhetsansvarig på boendet och gör förfrågan tillsammans.

  ”Det är med stor glädje vi inleder ett 3-årigt samarbete med den demensvänliga aktören GoesArt för Queen Silvia Nursing Award Sverige. Deras tro på välfärdsteknologi, och hur den kan ge en ökad livskvalité för personer som lever med demenssjukdom eller andra former av kognitiva utmaningar, går helt i linje med vår egen verksamhet. Vi ser fram emot att förmedla deras framgångar och se hur svensk vård utvecklas framåt”

  Petra Tegman, VD på Swedish Care International (Queen Silvia Nursing Award).

  Mer om inmuRELAX

  • aktiveras vid beröring, inga knappar eller fjärrkontroller
  • arbetar samtidigt med lugnande vibrationer och musik
  • en ficka på sidan gör det enkelt att sticka in handen och hålla inmu intill sig
  • tvättbart överdrag i 100 procent organisk bomull eller polyester, fyllning av hästtagel
  • finns i tre färger: blå, rosa och sand
  • drivs med laddningsbart batteri, CE-godkänd

  En ny studie, genomförd av på GoesArt på svenska boenden visar att inmu kan öka livskvaliteten vid demens. Störst inverkan har inmu på agitation och upprördhet, motorisk rastlöshet samt lättretlighet och labilitet.

  ”Vi har testat inmu på tre individer med tre helt olika behov och har sett olika resultat. En av våra hyresgäster var inte alls intresserad den första tiden, det tog faktiskt flera veckor innan hen inte kastade iväg den. Men nu uppskattas den väldigt och ger ro när hen ska vila eller behöver få vara ensam. En annan person var utåtagerande i hygiensituationer. Nu börjar vi morgonen med att hen får inmun till sig och vi har märkt en fantastisk skillnad – framförallt att hen verkar så harmonisk. Vår tredje person älskar musik, och har i princip ingen BPSD längre på agitation.”

  Ann-Charlotte Hanke, Enhetschef vid det Silvia-certifierade demensboendet Fullriggaren i Helsingborg

  Skötsel och hygien
  Den inmu du får låna är ny och helt oanvänd. Med tanke på rådande situation kring covid -19 bör inmun bara användas av en person. Skötselråd kring tvätt och hygien bifogas men finns även för nedladdning här.

  cirka

  80%

  förbättring i BPSD-värde

  3

  Olika färger

  2

  veckors lånetid