GoesArt lanserar individanpassad, hygienisk läsplatta för äldreomsorg och LSS

Goesart / Okategoriserade  / GoesArt lanserar individanpassad, hygienisk läsplatta för äldreomsorg och LSS

GoesArt lanserar individanpassad, hygienisk läsplatta för äldreomsorg och LSS

Den pågående digitaliseringen av vårt sociala liv är en av de allra största utmaningarna för äldreomsorg och bostäder med särskild service. Nu lanserar GoesArt ”Hublet”, en lättanvänd läsplatta som kan förprogrammeras med användarens profil: komplett med integritetsskydd och hygienisk hantering.

Det är hög tid att adressera frågan om lättillgänglig informationsteknik inom äldreomsorgen och LSS-boenden, konstaterar Ingela Sjöberg som är VD för GoesArt:

”Vi har en ny generation på väg in i våra boenden. Människor som har varit vana vid att ha ett aktivt liv och att ta del av all information som finns omkring dem. Pandemin har dessutom drivit på utvecklingen; många av våra äldre har under de senaste åren lärt sig att använda telefoner och läsplattor för att kommunicera med sina nära och kära, och ta del av omvärlden. Att ha tillgång tekniken man är van vid även när förmågan börjar bli nedsatt och man flyttar in på ett boende är en fråga om livskvalitet.”

GoesArt fokuserar på lättanvänd välfärdsteknik som sätter användaren i centrum och som är enkel för personalen att hantera. Hublet är en läsplatta utvecklad av det finska innovationsföretaget med samma namn och GoesArt blir  återförsäljare med ensamrätt på den svenska marknaden.

Hublet är en Android-baserad läsplatta som kan individanpassas för varje användare. Boende kvitterar sedan ut en läsplatta med hjälp av en QR-kod. Läsplattan startar automatiskt med de appar och upplevelser som hen är intresserad av.

”Efter användning raderas all information vilket gör det möjligt att upprätthålla alla nödvändiga rutiner kring integritetsskydd”, förklarar Ingela Sjöberg.

Läsplattorna står i smarta dockningsstationer som kan placeras i matsalar, vardagsrum och på andra lättåtkomliga platser. De är försedda med ergonomiskt utformade skyddsfodral som är lätta och sköna att hålla i. Hygieniska är de också; det tåliga materialet kan enkelt spritas av mellan användningarna.

”Att verksamheterna kan erbjuda den här typen av tjänst innebär ökad livskvalitet för de boende som fortfarande kan få stimulans, information och inspiration och upprätthålla kontakten med sina vänner och anhöriga – samtidigt som det är enkelt för personalen att hantera.”

Intresset för de nya läsplattorna är stort, och i dagarna genomförs det första pilotprojektet på ett av Tre Stiftelsers boenden i Göteborg. Resultaten kommer att ligga till grund för vidareutvecklingen av Hublets funktionalitet och tjänster med speciell inriktning mot äldreomsorgen.

”På Tre Stiftelser har vi valt att placera dockningsstationerna i den nyrenoverade matsalen som är väldigt populär bland de boende. Det ska bli väldigt roligt att se hur läsplattorna tas emot”, säger Ingela Sjöberg.

Tommy Vanhapiha, Nordic Sales Manager på Hublet, ser fram emot etableringen på den svenska marknaden:

”Hublets lösning ger tillgång till digitalt innehåll på ett smidigt, pålitligt och säkert sätt. Vi tror att vårt partnerskap med GoesArt kan erbjuda unika och verkliga värden för äldrevården genom att förbättra välmående för användarna och samtidigt lätta på bördan för de anställda. Vi vet att GoesArt redan har ett bra samarbete med många kunder på den svenska marknaden och vi ser fram emot att äntligen kunna erbjuda vår tjänst till GoesArts kunder.”

För mer information, vänligen kontakta Ingela Sjöberg, VD via mejl ingela@goesart.com

Mer om Hublet Oy:

Hublet Oy är ett finskt företag som utvecklar och producerar automatiserade självbetjäningslösningar med surfplattor för delat bruk. Hublet är etablerad globalt i 25 länder, på olika sektorer som bibliotek, sjukhus, äldrevård, restauranger, muséer och vetenskapscentrum. Hublet är en skräddarsydd lösning för utbildning, kommunikation och underhållning i ett paket. Genom sin starka ROI (avkastning på investering), erbjuder Hublets tjänst, användandet av digitalt innehåll på ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt, där man erbjuder tillgång till den digital världen för alla. För mer information, besökhttp://gethublet.com/news/